Voordelen van epileren

Tijdens het waxen worden de haartjes met de wortel verwijderd. Dit zorgt ervoor dat de haartjes minder snel teruggroeien en fijner zijn. Kortom: geen stoppels meer. Indien je altijd waxt en niet meer scheert tussenin zullen jou haartjes opmerkelijk verminderen en fijner worden. De haartjes blijven dan een 3-tal weken weg. Een epilatie gebeurt best om de 3 à 6 weken.

Waar moet u op letten voor het epileren

Let erop dat de haartjes lang genoeg zijn, minstens 0,5 cm. Haartjes zijn niet snel te lang. Dit wil zeggen, 2 weken op voorhand niet meer scheren. Indien de haartjes te kort zijn kunnen we niet garanderen dat alle haartjes weg zijn.

Om ingegroeide haartjes te vermijden, kan ik aanraden om je huid regelmatig te scrubben, 1x per week is ideaal. Let er wel op dat je hier na het epileren enkele dagen mee wacht. 

Je brengt best geen bodylotion aan net voor het epileren.

Indien je medicatie inneemt die uw huid uitdroogt/verdunt (meestal tegen acné) kan er niet gewaxt worden. De epilatie van wenkbrauwen kunnen we dan wel met een pincet uitvoeren.

Waar moet u op letten na het epileren

De dag van de epilatie kan de huid wat gevoeliger zijn. Dit gaat gelukkig snel weg. Sommigen hebben er helemaal geen last van.

Let er op dat u de eerste dag zon en zonnebank vermijdt. Uw huid zou heel snel kunnen verbranden. 

Na het epileren wacht u best enkele dagen vooraleer u uw huid scrubt. 

U brengt kort na de epilatie van uw oksels best geen deodorant aan.